1.11.2012

Suunnittelua, suunnittelua, suunnittelua

No niin. Nyt on ensimmäiset remonttihommat mökillä hoidettu ja tämä viikko on ollut miettimisen ja suunnittelun aikaa. Hyvin organisoituneina ja asiat järjestyksessä pitävinä olemme keskustelleet paljon asioista ja päässeet monista sekä remonttihommista että sisustamisesta yhteisymmärrykseen ja eikös sitä sanota että hyvin suuniteltu on puoliksi tehty :D Tästä osoituksena olemme tehneet aikataulutuksen remonttiin ja näin tiedämme mitä tapahtuu ja milloin.

Lisäksi pihasuunnitelmaa olemme jo alkaneet hieman miettiä. Se kun on seuraava projekti. Mummon aikana piha oli todella hyvin hoidettu ja perennoja mm. särkynyttä sydäntä, pionia, liljoja, tulppaaneja jne. jne. oli paljon. Nämä kaikki säästetään tietysti, mutta piha tulee saamaan täydellisen muutoksen. Perennat siirretään uusiin paikkoihin ja itsellä on tavoitteena lisätä hedelmäpuiden ja marjapensaiden määrää. Mummon tytär sanoi että tontilla kasvaa luumua, omenaa ja päärynää, mutta niitä ei ole koskaan liikaa. Lisäksi pihalla kasvaa iso koivu, joka todennäköisesti saa luvan lämmittää meitä sitten myöhemmin kirjaimellisesti, sillä se saa väistyä pois. Lisäksi tien vieressä kasvava juhannusruusu pusikko saa siirtyä uuteen paikkaan aidan tieltä.

Mutta tämä pihan kimppuun pääseminenhän tapahtuu vasta keväällä kun itse talo on kunnossa. Tosin meikäläisen mielenlaadun tuntien maa ei ole varmaan kunnolla vielä edes sulanut kun siellä jo huidon lapion kanssa ja suunnittelen lisää. Tämä viikonloppu menee täällä kaupungissa, mutta seuraavana sitten menemme jatkamaan remontointia.

4 kommenttia:

 1. Vitsi te olette reippaita ja aktiivisia! Keväälläkö jo talo on kunnossa?!

  Mä voin olla kiinnostunut perennanvaihdosta, kun kevät tulee.

  Anu

  VastaaPoista
 2. Viimeistään keväällä pitäisi olla kunnossa :) Me yritetään tehdä kaiken niin hyvin ja sukkelaan kuin vain voi, jotta päästään nukkumaan jo siellä mahdollisimman pian.

  Joo katsotaan perennoja sitten keväällä. Sen mitä nyt syksyllä näin oli että ainakin pientä särkynyttä sydäntä näytti olevan runsaasti. Lisäksi jos juhannusruusu kelpaa niin sitä on paljon, mutta toisaalta - sitä on melkein joka kodin pihassa muutenkin. Pitää vain katsoa onko se yksinkertaista vai kerrottua.

  VastaaPoista
 3. Juhannusruusua on meilläkin. Arvaan, että teitä saattaa kiinnostaa meidän iirikset, jollei sielläkin ole.

  Päärynäpuu saattaisi meitä kiinnostaa. Ja muutenkin kiinnostavaa tietää mitä löytyy!

  anu

  VastaaPoista
 4. Mistäs arvasit että iiris on mun lempikukkani :) Mulla on sinne menossa jo Siperian kurjenmiekkaa keltaisena, mutta pitänee katsoa mitä nousee. Lisäksi meillähän on jo ennestään tuota vanhanaikaista matalaa iiristä joka on tuotu evakkona Kirvusta jatkosotaa pakoon, joten se saa luvan lahjoittaa mukuloita myös Pälkäneelle täältä Helsingistä.

  Mä epäilen vahvasti että toi päärynäpuu on Aune lajiketta. Sehän on vanha pälkäneläinen lajike. Pitää tarkistaa olisiko versova.

  Sen verran tiedämme että liljoja on todella paljon ja samaten tulppaaneja, narsisseja ja krookuksia, mutta kevät kertoo mitä sieltä tulee.

  VastaaPoista