26.5.2013

Olemme pitäneet huolta puutarhastamme

Auts.... selkä huutaa Hoosiannaa ja lujaa!!! Jaa mikäkö syynä? No viikonlopun remontti tietenkin. Lauantaina ajoimme Holjaan, Helsingissä oli lähtiessä puolipilvinen ilma, mutta mitä lähemmäs Holjaa pääsimme niin sitä vähemmän näkyi pilviä ja Pälkäneellä sitten oli aivan pilvetön taivas.

Siinä sitten rupesimme nokisutarin innoittamana savustamaan mökkiä. Liesi ja hormi oli kylmät ja tietenkin kaikki savut tulivat sisälle, joten päätimme sitten jatkaa tänään aamulla ettemme ihan muistuta kylmäsavustettuja kinkkuja :D. Saunan kiuas ja pata syttyivätkin helposti ja sauna rupesi lämpenemään ulos tulevan sulotuoksun saattelemana. Minä otin lapion kouraani ja lähdin ravinnoksi hyttysille. Viikonlopun tavoitteena oli saada ensimmäinen osa pihan yläosan perennapenkistä valmiiksi. Siinä sitten vähän aikaa kääntelin maata Ismon lämmittäessä saunaa ja kantaessa vettä, sekä aloittaessa pienen makuuhuoneen levytyksen viimeistelyä.

Sauna oli vanha perinteinen puusauna tiukkoine löylyineen. Vähän aikaa saunan jälkeen sitten istuskelimme pihakeinussa siiderien kanssa ja nautimme komeasta auringonlaskusta ja lintujen laulusta. Yön nukuimme paremmin kuin koskaan mökillä ja sunnuntaina heräsimme pirteinä ulkoa kuuluvaan lintujen kuoroon ja auringonpaisteeseen. Ismo jatkoi aamiaisen jälkeen pienemmän makuuhuoneen ja olohuoneen seinien levytystä ja minä taas menin jatkamaan pihan kääntämistä. Nyt sitten saimmekin pienestä makuuhuoneesta kaikki seinät levytettyä ja yli puolet olohuoneen seinistä. Nyt pienemmän makuuhuoneen levyseinät pitää siistiä ennen makulatuuripaperien laittoa, saumojen siistintä ja sitten saumapaperit paikoilleen.  Sen jälkeen onkin vain varsinaisten tapettien vuoro! 
Loppupäivän Ismokin tuli auttamaan perennapenkin teossa. On melko rankkaa kääntää pihaa, josta ei ole vuosiin pidetty mitään huolta. Kääntäminen sinänsä ei ole rankkaa, vaan niiden turvepaakkujen siivoaminen ja siirtäminen. Siinä meni pisin aika. Eli voitte uskoa että selkä on aika kipeä kaiken sen 9 tunnin kyykkimisen jälkeen. Lisäksi naama, käsivarret ja selkäkin saivat lisäväriä auringonpaisteessa. Lopuksi saimmekin ne perennat, joita olimme ajatelleetkin, maahan. Näitähän on:

 • Päiväliljoja (3 eri väriä)
 • Iiriksiä (4 erilaista: vanha evakko, perinteinen sininen, keltainen ja valkokeltainen)
 • Sormustinkukka
 • Isomaksaruoho
 • 3 eri pionia (gay paree, Sarah Bernhardt sekä Helsingistä palstalta tuotu lajike, jonka nimeä en muista
 • Harjaneilikkaa
 • pientä särkynyttäsydäntä
 • Marskinliljaa
 • Koristeheinää
 • Kultapiiskua
 • Ruiskukkaa

Loput tulevat sitten seuraavaan osaan perennapenkkiä kun vain pääsemme sen kimppuun. Ensi viikolla sitten menemmekin mökille jo torstaina ja olemme siellä aina sunnuntaihin saakka. Kissat otamme ensimmäistä kertaa mukaan. Saa nähdä mitä ajattelevat. Boris ainakin tulee olemaan todella innoissaan kaikista linnuista joita siellä lentelee ympäriinsä :D. Tavoitteena olisi myöskin päästä jo laittamaan puukuitulevyihin saumapaperit sekä pohjatapetit ennenkuin lopulliset tapetit tulevat.

Tässä pari kuvaa tämänkertaisesta edistymisestämme 

Piha lauantai-iltana

Sama kohta 24 tuntia myöhemmin

Pihalla kasvaa todella paljon lemmikkejä, myös valkoista jota en ole usein nähnytkään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti