17.5.2013

Piikkejä ja nokea

Tänään koitti eräs historiallinen virstanpylväs. Olemme jo pitkään pohtineet sekä mökin että saunan savupiippujen kuntoa. Olemme ainakin tienneet, että mökin piipun hormit ovat haparoitunut yläosastaan, mutta täyttä kuntoa emme ole ryhtyneet arvailemaan ja saunan piipusta ei ole ollut mitään hajua. No Ismo huristeli aamulla Holjaan kylän nokisutarin takia ja jännityksellä odotimme mitä hän sanoo.

Yllätys oli melkoinen kun hän jopa kehui piippujen kuntoa.Nokea kuulemma tuli tosi vähän. Ainoat kommentit olivat että mökin piipun katonpäällinen osa pitää muurata jossakin vaiheessa uudestaan ja saunan kattoon kiukaan yläpuolelle tulee asentaa mineriittilevy. Näillä actioneilla ei kuitenkaan ole mikään tavaton kiire ja ainakin tuo mökin piipun muuraaminen on jo meidän listallamme. Olemme myös pohtineet kiukaan kuntoa jonkin verran. No sutarin mielestä kiuas on iankaikkisen vanha, mutta erinomaisessa kunnossa ja sanoikin ettei suosittele sen vaihtamista. No yksi investointi vähemmän ja onhan sutarinkin mielestä vanhan kiukaan laatu huomattavasti parempi kuin uudempien. Nyt ei malta odottaa että pääsee viikon päästä polttamaan roskia hellassa ja kiukaassa :D

Sutarin lähdettyä Ismolle jäi vähän aikaa ja hän siinä sitten siivosi vähän räystäitä. Viimeksi totesimme että sateella räystäistä vuotaa vesi ylitse suoraan talon seinustalle ja siitä talon alle. Räystäistä löytyikin ihan oma universuminsa. Ties koska viimeksi puhdistettu.

Saunan takaa olevan varaston alta ilmestyi esiin pieni tuhisija. Siellä arvatenkin asustelee siili ja tuli ihmettelemään meteliä :D Nyt sitten vain äkkiä lukemaan mitä siilille saa tarjota ateriaksi ja mitä ei. Muutenkin tuo Holja tuntuu olevan oikea eläintarha. Pihassa on vieraillut iso rusakko. Viimeksi kolme käkeä kukkui eri suunnissa. Käenpiika asuu naapuruston puissa ja joka kerta kun menee Holjaan voi kuulla ja nähdä kurkia. Lisäksi tiedämme että alueella asustelee ainakin ilveksiä ja karhujakin on tavattu lähimailla hirviä ja peuroja unohtamatta. Kohta siellä on sitten kaksi kissaeläintä enemmän kun viemme Pomon ja Boriksen tutustumaan tulevaan toiseen kotiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti