4.5.2013

Katon harmaantuminen!

Tällä viikolla olemme käyneet mökillä kahdesti! Puuhastelimme koko Vapun mökillä ja suhasimme Holjaan vielä perjantaina pakettiautolla, sillä kotona alkoi olla ahdasta kaiken mökille tarkoitetun tavarapaljouden keskellä.

Vappuaattona Kimmo maalasi olohuoneen katon. Väri on vaalean harmaa, mutta oikeastaan täydellinen, hieman vanhahtava väri, joka sopii kattoon loistavasti. Väriä ei oikeastaan tajua harmaaksi, ellei jostain kohti pilkoittaisi valkoista pohjaväriä läpi - pieni paikkamaalaus tarvitaan siis. Uulan iNTO pohjamaali oli yllättävän riittoisaa ja yhdellä 2,7 litran purkilla saimme koko olohuoneen maalattua kahteen kertaan, sillä katon tumma väri paistoi läpi ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Harmaata pintamaalia taas meni myös lähes koko 2,7 litran purkki, sillä paneelien rakoihin tuntui uppoavan maalia tolkuttomasti ja aina jostain tuntui pilkottavan valkoista alusmaalia. Lopputulos kuitenkin oli loistava! Tuntui, että olohuone suureni, kun katon väri vaaleni.

Before...
Ensimmäinen pohjamaalikerros levittymässä
Pääväri ja valkoinen pohjaväri rinnakkain. Märkänä värieroa ei erota ehkä niin selkeästi.
Cheers maalatulle katolle!
Katto kuivana.
Minä puolestaan valmistelin pienen makuuhuoneen lattiajuoksuja eristystä varten. Lisäksi jatkoin murtuneen sokkelin paikkausta ja tein tuuletusluukun sokkelin valuun. Perjantaina valu olikin kuivunut ja valmis. Nyt meillä on taas ehjä sokkeli! Laitoin pienemmän makuuhuoneen lattiakoolauksien alle pari tukipönkkää, sillä koolaukset ovat vain nauloilla kiinni hirsissä ja tukiparruissa. Lisäksi pienempään makuuhuoneeseen tulee aika painava liinavaatekaappi, jonka "satuimme" bongaamaan Helanderin huhtikuun huutokaupasta. Ennen kun huonekalut tehtiin massiivipuusta, ne tehtiin kestämään, mutta samalla ne painavat tolkuttomasti. Tuo n. 140 cm korkea ja n. metrin leveä liinavaatekaappi painaa varmaan 100 kg, ellei jopa enemmänkin. Olemme haalineet mökille vanhoja huonekaluja huuto.netistä, tori.fi:stä, huutokaupoista ja kirpputoreilta, voisimmekin tehdä kokonaisen bloggauksen kalusteista!

Lattian tukipönkkä
Vappupäivänä puuhastelimme puutarhassa, naapurin rajalla oli valtava, ränsistynyt angervo ja sen leikkemisessä meni Kimmolta melkein koko iltapäivä. Pihaa kerkesimme haravoida n. puolet ja saimme täytettyä kaksi lehtikompostikehikkoa. 

Puolet raivatuista angervoista
Perjantai-ilta menikin kalusteita ja muita kamoja roudatessa ja olimme mökillä vasta myöhään, sillä kävimme Ikeasta sängyn rungon ja joustinpatjan - vierassängyn patjan lisäksi ainoat uudet kalusteet koko torpassa. Lauantaina minä roudasin purkujätettä jätepisteeseen koko pakettiautollisen ja Kimmo sai sillä aikaa pienemmän makuuhuoneen lattian paperoitua ja ekovillat paikoilleen. Iltapäivä menikin sitten risuja poltellessa ja puutarhahommissa. Siistimme tienvierustan talon kohdalta ja istutimme ränsistyneiden juhannusruusujen tilalle 12 tyrniä, Pirilän kukkatalossa oli "androgyynejä" tyrnejä 2,90€/kpl ja ne kelpaavat vallan mainiosti karulle tienpenkalle ja hyvässä lykyssä niistä saa jopa marjoja, jos tyttöjä ja poikia on sopivasti vierekkäin :-)

Siistitty tien reuna ja uudet tyrnit
Fanal -kirsikka sai uuden kodin

Lisäksi piha sai lisäasukkeja kahdesta luumusta, yhdestä kirsikasta ja yhdestä poikatyrnistä ja tyttötyrnistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti