18.2.2015

Suunnitelmien muutos

Suunnitelmien muutos! Eli taas kaikki meni uusiksi. Tänään sähkömies ilmoitti että meillä on uusi sähkötaulu. Se tarkoittaa, että meikäläinen ottaa muutaman päivän lomaa ja lähtee ensi viikolla mökille työnjohtajaksi - eli siivoamaan ja olemaan sähkömiesten tiellä :D. Siinä meneekin sitten rattoisasti pari päivää "lomaillessa". Olisi kiva päästä mökille jo nyt, mutta yritetään malttaa odottaa ensi viikkoon. Sitä mukaa kuin sähkömiehet pääsevät eteenpäin sähköjen laitossa, pitää siirtää huonekalut paikasta A paikkaan B, C, D..... ja sitten siivota ja takaisin. Se jäänee mun hommaksi. Ihmettelen vain miten me totutaan siihen ettei joka askeleella kompastu johtoon!

Lisäksi tänään heräsimme todellisuuteen että kevät tuleekin nopeammin kuin pian ja rupesimme ihan oikeasti suunnittelemaan terassia. Pikaisella laskelmalla siihen menee lähemmäs 100 metriä terassilautaa + tukipalkit päälle. Tämän lisäksi suunnittelimme terassille pergolakatoksen, joka pitää muistaa ottaa laskuihin mukaan. Mietimme lisäksi mahdollisuutta rakentaa lasi/muoviseinät terassille - tosin siirrettävät, eli kesät seinät olisivat ilman "ikkunoita" ja talvisin laitettaisiin pleksit ajamaan ikkunoiden asiaa. Terassin lisäksi pitää hommata puutavaraa tulevaa kesähuonetta varten, minkä ajattelimme sijoittaa nykyiseen liiteriin - terassilattia nykyisen maalattian tilalle, sinne meneekin lautaa varmaan se 200 metriä. 

Meikäläisen suihkulähde sai myös hautaamistuomion, eli se kuoppa jonka olen jo kaivanut ei tulekaan toimimaan suihkulähdealtaana. Olemme jo aikaisemmin puhuneet, että kesäkeittiön ympärille teemme ojan. No se oja tulee nyt sitten olemaan lammikko. Jo kaivetusta lammikosta tulee ruusutarha, eli sinne monttuun laitetaan erinäinen määrä ruusumultaa ja ruusupuskia. Mä haluaisin David Austin ruusuja, mutta en tiedä menestyvätkö meidän ilmastossamme. Niin, ja tietysti kesäkeittiön pergolakatokseen pitää hommata puutavara samalla.

Vessa pistetään kasaan keväällä ja sisällä ollut kuiva-c siirretään sinne. Huussitarpeethan ovat olleet jo valmiina viime keväästä asti, mutta sopivaa huussinkasausinspiraatiota ei löytynyt viime kesänä. Pitkään mietimme mites miesten pikkutarpeet hoidetaan. Tähän astihan se on hoitunut liiterin takana, mutta se ei ole ollut kestävä ratkaisu, kun naapureita pitää kytätä jatkuvasti. No löysin netistä halvalla vanhan Arabian pisuaarin ja kysäisin Ismolta olisko tossa idea. Innostui, ja eilen pisuaari tuli meille, eli kenenkään ei tarvitse käydä puskassa - joita muuten ei kohta enää ole paljoa mökillämme :P Pissipaikka tulee vessan viereen omaan katokseensa - meillä pissataan vain porsliinille!

Vanha Arabian pisuaari

2 kommenttia: