14.2.2015

Keittiötöitä

Tänään vietimme jälleen yhden työntäyteisen päivän mökillä. Valoisa aika on lisääntynyt huimasti sitten joulusta, jolloin kolmelta iltapäivällä oli jo hämärää ja aamulla puoli kymmenen maissa alkoi vasta aamu sarastaa. Nyt mökillä näkee tehdä ilman valoja hyvinkin täyden työpäivän mittaisen työrupeaman aamukahdeksasta iltaviiteen.

Kävimme alkuviikolla tekemässä hieman tarvikeostoksia, bongasimme tori.fi sivustolta täydellisenkokoisen tiskialtaan edukkaasti. Tiskialtaan lisäksi tarvitsimme lisää listoja ja myöskin kävimme ostamassa keittiöön uuden ikkunan Hämeenlinnan Ylijäämävarastosta. Samalla matkaan tuli mukaan kaksi pöytälevyä työpöytää/tiskipöytää varten. Ylijäämävarasto on aivan loistava paikka pienen budjetin remontointiin!

Tänään aloitimme keittiön siivouksella ja sen jälkeen listoituksella. Olimme todella nopeita ja saimme listat laitettua aamupäivän aikana lattioihin, oviin, ikkunaan, sekä kattoonkin. Lisäksi saimme välilistat paikoilleen puoleen väliin seinää tapetoidun osan yläreunaan. Listoituksen jälkeen tuntui, että keittiön vihreä tapetti tuli todellakin edukseen. Arvatkaas muuten mitä oli käytetty keittiössä seinän tilkkeenä? Siellä oli 50-luvun aamulehtiä, eli ne ovat ajalta kun edellisen kerran taloa on rempattu 60 vuotta sitten.

50-luvun sanomalehtiä ovenkarmin tilkkeenä
Reunalistaa
Arvatkaas muuten mistä teimme tiskipöydän taustan? Mökissä oli kaksi kaappia, joissa oli 70-luvun retrot oranssit ovet. Kun purimme kaapit, veimme rungot ovineen liiteriin. Sieltä sitten kaivoimme ovet esiin ja niistä tuli aivan loistava tiskipöydän tausta! Sopii todella hyvin keittiön vihreään tapettiin. Eli, mitä tästä taas opimme? Älä heitä mitään menemään - sitä saattaa joskus tarvita.

Retrokeittiön väritystä. Kaapin ovi toimii hyvänä tiskipöydän takusena :D
Kaiken tämän jälkeen rupesimme mallaamaan työ/tiskipöytää paikalleen. Arvatkaas mikä tuli siihen rungoksi? Edellisessä asunnossamme oli lasitettu parveke ja sinne olimme ostaneet joskus Ikeasta varastohyllyn. Katkaisimme hyllyn keskeltä kahtia, jolloin saimme kaksi hyllykköä, jotka ovat täydellisen korkuisia ja levyisiä.

Kokeillaan pöytälevyä runkojen päälle
Nyt on keittiö siinä pisteessä, että sähkömiehet voivat laittaa keittiönkin kuntoon sähköjen osalta. Seuraavalla kerralla, kun menemme mökille parin viikon päästä niin edessä on ikkunan laitto tiskipöydän taakse vanhaan ikkuna-aukkoon ja tiskipöydän levyyn altaan kohdan sahaaminen ja pöydän kiinnittäminen hyllyrunkoihin. Sitten pääsee laittamaan tavaroita paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti