8.2.2015

Sähkötöitä tiedossa

Jahas, nyt se sitten myrkyn lykkäsi. Paikallinen sähköurakoitsija kävi eilen katsastamassa mitä pitää tehdä. Annoimme hänelle vapaat kädet tehdä sähköhommat omien alustavien suunnitelmiemme mukaan - hän antoikin erittäin hyviä neuvoja ja vinkkejä miten hän tekisi - ja tulee tekemään. Tämä taas tarkoittaa meille hieman kiirusta lähipäiviksi ja -viikoiksi.

Hän lupasi soittaa paikalliselle sähköyhtiölle, jotta tulevat katkaisemaan kaikki sähköt mökistä, jonka jälkeen pääsevät vaihtamaan sähkötaulun ja -mittarin. Tämä tarkoittaa seuraavaa: Minä päivänä hyvänsä tulee puhelinsoitto että meillä on uusi sähkötaulu :D. Tämän jälkeen ruvetaan vetämään sähköjä alkaen makkareista ja olkkarista. Sähkökeskus kuitenkin sijaitsee keittiössä, ja jotta saisimme keittiön sähköt laitatettua samaan aikaan, niin siellä pitää tehdä vielä muutamia hommia.

Tulevalla viikolla yritämme löytää jostakin ikkunan keittön peräseinälle. Lisäksi hakusessa on pöytätaso ja tiskipöytä. Keittiön lattiat pitää listoittaa ja välilistat laittaa. Katon listoituksestahan tulee palapeli, sillä sinne jää osittain talon alkuperäistä listoitusta jonka löysimme kaapin takaa. Lisäksi 50-luvun listoitusta jää parille seinälle. Näiden kahden aikakauden listojen väliin jää muutamia koloja, jotka täytämme 2000-luvun listoituksella. 

Suljettu keittiön ikkuna, joka olisi tarkoitus aukaista
Ensi viikonloppuna sitten heräämme ennen kukonlaulua ja suuntaamme kohti mökkiä. Ensimmäisenä minä alan tyhjentämään keittiötä, samalla kun Ismo rupeaa mittailemaan ja sahailemaan listoja. Listojen paikoilleen nakuttelu on seuraavana. Sen jälkeen tarkoitus olisi yrittää sahata seinään aukko,jotta pääsemme sovittelemaan ikkunaa. Jos kaikki menee hyvin, ja meillä on sähköä, niin yövymme mökillä ja sunnuntaina pääsemme katsomaan tiskipöydän, pöytätason jne. paikkoja. Osittainhan käytämme vanhoja kaapistoja ja osittain rakennamme itse uusia. Sitten kaiken pitäisi olla siinä mallissa että myös keittiöön voidaan vetää sähköt.

Vanhat Iskun keittiökaapit.
Eli nyt otammekin taas aimo harppauksen eteenpäin remontissamme kun saamme nopealla aikataululla tehtyä sähköt jne. Tämän jälkeen pääsemme sitten eteisen kimppuun. Sähköremontti on tarkoitus tehdä kahdessa erässä, eli nyt talon pääsähköt ja eteisen valmistuttua, eteisen ja pihan sekä saunarakennuksen sähköt.


1 kommentti:

  1. Tuo ensimmäisen kuvan tila näyttää aivan meidän tupamme nurkalta! Meilläkin on tukittu ikkuna-aukko, jota emme tosin aio avata, koska haluamme tupaan yhden ehjän seinän. Mukavaa lukea sähköjen uusimisesta, sama rumba on meilläkin edessä. Mukavaa ja työntäyteistä kevättä!

    VastaaPoista