1.4.2013

Pääsiäispuuhastelua

Mökin ostettuamme, Kimmo teki PowerPointille mökin remppauksen projektisuunnitelman, joka oli aikas kunnianhimoinen! Tuon alkuperäisen projektisuunnitelman mukaan meillä piti olla makuuhuoneet ja olohuone purettuna ja takaisin asuttavassa kunnossa jouluun mennessä! Nyt Pääsiäisenä meidän piti aloittaa keittiön remonttia. Noh, realiteetit iskivät ja remonttitahti hidastui hieman projektisuunnitelman tahdista, mutta on silti edennyt oikein hyvää vauhtia.

Kimmo suhasi mökille Pitkänäperjantaina ja minä jäin potemaan flunssan viimeisiä vaiheita kotiin. Muutaman tunnin uurastuksen tuloksena olikin puoliksi paperoitu ja villoitettu olohuoneen lattia, joka odotti sitten lauantaina vain laudoitusta. Seuraaville remontoijille Kimmo jätti villojen ja ilmansulkupaperin väliin Hesarin, Seiskan ja Myynti & Markkinointi -lehden ihmeteltäviksi. Ilmansulkupaperin niittaaminen juoksujen väliin on pirun aikaavievää hommaa ja siinä Kimmolla tuhraantuikin yli puolet päivän työajasta. Onneksi villojen ja päälispaperin laitto onkin sitten huomattavasti nopeampaa ja vähemmän polviinkäyvää hommaa. Olohuoneen keskivaiheilla on "pääpoikkihirsi" lattiassa ja teimme sen kohdalle juoksujen väliin poikkilaudoituksien 2x4:sista. Tähän asti lattia on purettu ja nyt sitten myös paperoitu ja eristetty. Patteriverkon pääputki menee myös olohuoneen lattian alla, juuri makuuhuoneiden seinän vieressä omassa kapeassa juoksuvälissään, josta putkea on todella mahdoton sahata poikki. Onneksi putki sukeltaa lattian alle olohuoneen alla, niin putken saa varmaankin sahattua poikki keittiön oven tuntumasta, jossa se on jo reilusti lattian alla ja pois juoksujen välistä.Lauantaina minäkin pääsin puuhasteluun mukaan, onneksi Kimmo oli kerennyt sahata muutaman lattialaudan valmiiksi määrämittaan perjantaina, joten lattian laudoittaminen alkoi reippaalla tahdilla. Jälleen ensimmäisen laudan paikoilleensaaminen oli haastavinta, juoksut loppuivat muutamaan senttiä ennen seinää, joten päältä ruuvatessa ruuvit humahtivat tyhjään ja lautaan tuli sitten muutama turha reikä - onneksi on kittiä. Tällä kertaa laudoitus tehtiin sitten "oikein päin", eli naaraspontti seinään päin ja ruuvauskiinnitys urospontin päältä.  Juoksut menivät taas seinän vieressä niin lähellä seinää, että laudan päästä pontit taas vähän lohkeilivat ruuvatessa. Onneksi sentään suurin osa laudoista ei lohjennut ja hyvin laudat tuntuvat pysyvän kiinni, vaikka ne vähän lohkeaisivatkin ruuvin ympäriltä. Laudoissa näyttää olevan hieman sinistymää paikoitellen, mutta eipä tuo onneksi haittaa, kun käsittelemme lattian vahalla. 


Kohta päästään valssaamaan!
Laitoimme peräseinälle muutaman puukuitulevynkin, sillä olohuoneen toisesta päästä piti siirtää pari mööpeliä peräseinälle ja ajattelimme, että levyt on kätevintä laittaa nyt, ettei mööpeleitä tarvitse taas levytyksen takia siirrellä uudestaan.


Kaverimme Päivi oli mukana myös orjatyövoimana ja annoimme hänelle tehtäväksi aloittaa keittiön kiinteiden komeroiden purun. Ne olivatkin tehty kohtalaisen kestävästi, hyllynkannattimetkin oli naulattu kolmen tuuman nauloilla seinään kiinni! Komeroiden peräseinältä paljastui myös uusi yllätys! Pinkopahvien alta paljastui harmaa hirsiseinä! Eli keittiön ja olohuoneen välisen seinän keittiönpuoleiset hirret ovat aikoinaan olleet osittain ainakin ulkoseinää! Lisäksi pinkipahvin alta, harmaasta hirsiseinästä paljastui raaputusgraffitti, tai ainakin uskoisin sen sellaisen olevan ja ellen väärin kuviota tulkitse, on niitä elinkuvioita raapusteltu muutama vuosikymmen sitten jo... :D
Kaapeista löytyi myös entisten asukkaiden jäämistöä, mutta niistä toisessa blogikirjoituksessa sitten.

Eikö tuo raaputus teistäkin ole hieman fallinen?
Tukiraudoitusta ja harmaata hirttä keittiön komerossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti