28.4.2013

Tanssilattia on valmis!

Jälleen uusi viikonloppu ja villi perjantai-ilta ja lauantai remontin parissa mökillä. Olohuoneen lattia jäi viimeksi muutamaa lautaa vaille valmiiksi ja perjantai-illan ensimmäinen puuha olikin pistää viimeiset yhdeksän lautaa lattiaan. Näin tapahtuikin! Viimeisen laudan kanssa oli onnea, vain urospontti piti poistaa ja lankku loksahti paikoilleen ilman sen suurempia lankun halkaisuja ja kiroiluja! Ja tietysti jäi kuvat ottamatta, mutta ensimmäiset harjoitusvalssit kerkesimme jo pyöräyttämään uudella lattialla!

Lauantaina Kimmo hioi olohuoneen katon ja minä valmistelin pienemmän makuuhuoneen lattiakoolauksia laudoitukseen, lisäsin muutaman poikkipuun koolausten väliin ja vahvistin muutenkin lattiaa. Lisäksi valoin murtuneen sokkelinkohdan uudelleen ja tein ilmanvaihtoaukon sokkeliin valun kohdalle. Pienen makuuhuoneen seinästä, aivan lattianrajasta löytyi vielä pala ihan alkuperäistä tapettia, josta oli kuvakin jo aikaisemmin. Tapetti oli kiinnitetty suoraan hirren päälle ilman aluspaperia tai pahvia!
Remontin edetessä seinäpintojen kohtalokin on alkanut vähän selkenemään. Pienemmän makuuhuoneen päätyseinästä piti tulla tapeteoitu, mutta juuri tuo seinä on kaikkein komein hirsiseinä koko mökissä, joten päätimme sittenkin jättää sen hirrelle, vaikka tuo seinä onkin ulkoseinä. Allaolevassa nopsaan väsätyssä pohjakuvassa on merkitty, mitkä seinät tapetoidaan, mitkä jätetään hirrelle ja millaisella tapetilla seinät tapetoidaan. Muutenkin tapettisuunnitelmat ovat hieman muuttuneet alkuperäisestä suunnitelmasta.


Punaisella merkityt seinät jäävät hirrelle, keittiön ja eteisen välinen seinä on vielä vähän kysymysmerkki. Eteisessä on sormipaneelit, mutta alla on todennäköisesti hirsiseinä. Suuremman makuuhuoneen hirrelle jäävään seinään tulee tapetoitu sängynpääty (vaalea loota) Pihlgren & Ritolan punaisella Herraskartano -tapetilla. Sininen loota olohuoneen päässä merkkaa taas "tehostetapettia", kenties laitamme olohuoneen päätyseinään aikaisemmin pienen makuuhuoneen päätyseinään aiotun mustapohjaisen, kultakuvioisen Pihlgren & Ritolan Lilja -tapetin. Merkitsemättömät seinät tulevat Pihlgren & Ritolan Silkkiraita-tapetilla. Keittiön vihreällä merkityt seinät tapetoidaan, mutta tapetti on vielä vähän kysymysmerkki.


2 kommenttia:

  1. Teilläpä on täällä mielenkiintoinen projekti meneillään. Tätä täytyy seurata;)

    VastaaPoista
  2. Googlen kuvahakuun soodapuhallus hirsiseinä ja sen helpommalla ei vanha hirsi vaalene ja kaunistu... maksaahan se toki enemmän kuin hiekkapaperi :P

    VastaaPoista