3.4.2013

Uutiskatsaus

Tällä kertaa ei ole mitään erikoista remppaetenemiskertomusta, mutta enemmänkin löytöjä talon sisältä. Rakenteita purkaessa olemme törmänneet vaikka minkälaisiin tavaroihin, särkyneisiin astioihin ja pulloihin, mutta mielenkiintoisimmat tavarat ovat olleet ne lukemattomat 50-luvun sanomalehdet jotka olemme löytäneet. Niitä on ollut mielenkiintoista lukea ja nähdä mitä kaikkea on tapahtunut tuolloin.
Kumpaakaan näitä liikkeitä ei ole enää olemassa. Kaihari lopetti vuonna 1980.
Kumi-aittaan ostoksille!
Matkustajakoti Pilvilinnan mainos, joka muuten on edelleenkin Helsingissä
Sarjakuvia 50-luvun lopusta
Tämä messinkinappi tippui kattolistaa irrottaessa kattopaneelin ja seinälaudoituksen välistä. Pienet naulat taitavat olla ihan sepän takomia nauloja.
Lisäksi viime viikonloppuna Päivi löysi keittiönkaappia purkaessa vanhoja lääkkeitä vuodelta -86 sekä vanhan Tuulitukka hiuskiinnepullon, joka haisi aivan kamalalle. Sellaista oli 80-luku. Eipä vielä kokeiltu pitääkö Tuulitukka vielä hiukset ojennuksessa :D
Malli työssään
Vanhat lääkket eivät taida enää olla kovinkaan turvallisia syödä
Olemme jo suunnitelleet jonkin verran tulevia sähköhommiakin - monta pistorasiaa tulee mihinkin huoneeseen ja miten vetäisimme sähköjohdot. Varmaankin on siisteitä vetää sähköjohdot lattia- ja kattolistojen taakse. Mielemme tekee kovasti bakeliittisia katkaisimia, mutta pistorasiat ovat varmaan muoviset, sillä bakeliittisissa pistorasioissa on yleensä vain yksi pistokkeen paikka. Sulaketaulu pitää vaihtaa varmaan myöskin, ellei nykyistä sulaketaulua voi jotenkin järjestellä järkevämmin, sillä koko keittiö on vain 10 ampeerin sulakkeen takana. Poks ja Poks. Lisäksi meille tulee ilmalämpöpumppu, jolle on hyvä olla varmaankin oma sulake. Nyt kun saisimme sähkömiehen kanssa vain sovittua molemmille sopivan ajan sähköhommille. 

Alunperin piti mennä mökille tänä viikonloppuna, mutta teloin käteni ja tämän viikonlopun remonttihaaveet pitää haudata käden tikkien myötä, mutta palaamme mökille mahdollisimman pian!

Ties mitä mökistä löytyykään, kunhan remontti etenee keittiöön ja eteiseen.

1 kommentti:

  1. Vanhat lehdet ovat kyllä niin hienoja löytöjä. Ja minusta on mahtavaa, että tekin jätitte sinne rakenteisiin oman aikamme lehtiä. Jos me joskus saamme täällä omassa kodissa lattiat aukli, otan teistä mallia ja teen samoin.

    VastaaPoista