26.4.2015

Maansiirtopalvelu Niemi vauhdissa

Päivän trivia: Arvatkaa kuinka kauan kestää 10 kuutiota (kuorma-auton perävaunullinen) hiekkaa? Vastaus tuonnempana.

Olimme puhuneet jo aikaisemmin että muutama puu pitää kaataa. Niinpä Ismo otti moottorisahan ja kaatoi suureksi kasvaneen pajun ja myöskin vieressä olleen tammen. Ne kun olivat paikassa johon rakennamme kasvihuoneen. Lisäksi liiterin vieressä ollut paju oli kasvanut valtavasti, joten sen lyhentäminen oli tarpeen. Asian teki mielenkiintoiseksi että puu sijaitsee melko rajalla naapurin kanssa ja lisäksi siinä menee ilmassa sähköjohtoja ristiin rastiin ja paju sijaitsee niiden välissä. Mikä oli ratkaisu kun oli ainoastaan yksi tietty suunta mihin pajun haarat voi kaataa ja tietysti haarat olivat kallellaan väärään suuntaan? Ismo asensi valjaat puun runkoon. Leikkasi reippaasti sen alapuolelle v-leikkauksen ja minä sitten rupesin vetämään Ismon ruvetessa katkaisemaan lisää. Samalla piti toivoa että puun kaatuessa olen nopea kuin salama siirtymään pois kaatuvan puun alta. Kaikki meni kuin pitikin ja paju saatiin lyhennettyä. Lisäksi Ismo sai ruveta siistimään pajun runkoa ja hakettamaan oksia oksasilppurilla.

Pajun ja tammen viimeiset hetket ennen pilkkomista
Minä samalla rupesin raijaamaan kottikärryillä hiekkaa kesäkeittiön alustaksi. Samalla piti jatkaa käytävää sinne asti. Kun olin saanut kasattua hiekkaa tarpeeksi päälle ja pompoteltua sen tiiviiksi sekä vielä tasoitettua. Rupesin kanniskelemaan punaisia laattoja, jotka toimivat lattiana. Mietimme pitkään minkä kokoisen kesäkeittiön teemme. Laatat ovat 30x30 ja pohdimme erilaisia vaihtoehtoja. Päädyimme että teen 10x10 laattaa, joten kesäkeittiön alusta on iinan verran yli 9 neliötä. Lisäksi sain käytävän valmiiksi.
Käytävä kesäkeittiöön tuli likipitäen valmiiksi. 
Kesäkeittiön lattia
Iltapäivällä Ismo kiipesi katolle ja rupesi purkamaan loppua eteisen katosta. Katto näytti kyllä mielenkiintoiselta tilkkutäkiltä. Näköjään siihen on käytetty suuri määrä huopakatteen jämäpaloja, jotka sitten on naulattu kiinni toisiinsa miljoonalla naulalla. Tässä yksi syy miksi katto on vuotanut. Osa katon aluslaudoista oli hapertunut ihan jauhoksi. Osassa taas oli mielenkiintoinen "metsä" rykelmä. Osa taas oli muuten vaan homeessa. Katto saatiin purettua ja Ismo sai vielä tehtyä uudet tukipuutkin kattoon. Nyt siellä on pressu katon suojana. Tästä on hyvä jatkaa uuden katon rakentamista.

Lämmitimme saunan illalla ja rupesimme grillailemaan siinä illan pimetessä. Työmme ei kuitenkaan loppunut siihen, sillä naapuri tuli juttelemaan kanssamme. Tonttien rajalla on valtavia haapoja, joista olemme keskustelleet jo aikoinaan hyvin alustavasti että niitä voisi karsia. Päädyimme siihen että kolme haapaa kaadetaan tällä kertaa. Haapojen juurella kasvaa kitukasvuisia syreenejä, joten haapojen lähtiessä pois ne varmaankin saavat puhtia kasvuun.

Sunnuntaina hiekan roudaus jatkui. Minä kärräilin hiekkaa kasvihuoneen alustaksi. Kun päivä kääntyi iltapäivään oli 10 kuutiota hiekkaa kuljetettu pois kasasta. Ismo soittanee uudestaan hiekkakuskille ja tilaa vielä yhden kuorman hiekkaa, jotta saamme myös kasvitarhan pohjan alustettua ennen multakuormaa. Eli 10 kuution kuorma kestää max puolitoista vuorokautta. Olihan siinä toistasataa kottikärryllistä. Ismolla tuli myöskin ajatus kun katseli rakentamaani kasvihuoneen pohjaa. Miksei tehtäisi pyöreätä kasvihuonetta? Ajatus tuntuu hyvältä ja nyt vain annetaan ajatuksen itää. Muuten päivä jatkuikin märän risushown merkeissä.

Kasvihuoneen pohja rupeaa muotoutumaan
Viimeisenä tehtävänä ennen kotiin lähtöä oli Ismon ruusutarhan rakentaminen. Kyseinen ruusutarha tuli aikaisemmin suunnitellun lammikon tilalle - jonka olin jo kerinnyt kaivamaan. Sinne tuli hiekkaa pohjalle, päälle vanha kompostimulta sekä päälle puutarhamultaa. Ruusuiksi käteen jäi  Duchesse de Montebello - vaaleanpunainen Ranskanruusu, Rhapsody in Blue - tertturuusu, Whiter Shade of Pale - David Austinruusu, Damaskonruusu sekä vanha tuttu Queen Elisabeth. Saimme jonkin verran vanhoja nupukiviä ja niistä tulikin oiva reunus ruusuille. Keskelle sitten tuli laatta, jonka päälle hankimme jonkin patsaan tai jonkin puutarhakoristeen kun vain löydämme sopivan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti