12.10.2014

Ennen ja jälkeen, osa I

Remontti alkaa olla monin paikoin sellaisessa vaiheessa, että uskalletaan jo julkaista "jälkeen" kuvia, vaikkei ihan täysin valmista vielä olekaan. Paria viikkoa vajaat kaksi vuotta sitten aloitimme remontin roudaamalla irtaimistoa mökistä pihalle ja repimällä pinkopahveja ja puukuitulevyjä seinistä, sekä avaamalla suuremman makuuhuoneen lattian. Nyt ollaan päästy siihen vaiheeseen, että suuremmasta makuuhuoneesta näkee jo, millainen siitä lopulta tulee. Sähkövedot tietysti puuttuvat ja sähköä koko torppaan tarjoaa jatkojohtoviritelmä, ainoat toimivat pistorasiat ovat keittiössä ja eteisessä kahden 10 ampeerin sulakkeen takana. Sähköjen lisäksi ainoa merkittävä puute ovat listat - jalkalistat, kattolistat, ikkunoiden ja ovien pieliset.

Mutta nyt niitä kuvia.

Makkari ovelta nähtynä, ennen:


Ja jälkeen:

Lattian uusi ilme näkyy hieman tuosta ylläolevasta kuvasta. Muovimatot ja eristeenä olleet lasivillat saivat mennä - tilalle tulivat ekovillat, ilmansulkupaperit, uudet lattialankut ja lankkujen pintaan Uulan Öljykuulto-maali, Kelo -sävyisenä, eli läpikuultavan harmaana. Katosta taas lähti pois vanhat haltex-levyt, alla olikin vanha helmiponttipaneeli, joka sai pintaansa Uulan Into -öljymaalin Usva-sävyisenä.
Tapettivalinnoista taidettiin joskus tehdä oma bloggauskin, mutta suunnitelmat vaihtuivat aika monta kertaa matkan varrella, tänä kesänä saatiin tapetit kaikkiin sisäseiniin ja alunperin keittiöön suunniteltu Tapettitehtaan (Pihlgren & Ritola) mallistosta pinkki Atrain, päätyikin suurempaan makkariin. Seinälle päätyivät vanhat kirjahyllyt, jotka olivat aiemmin kotona makuuhuoneessa "yöpöytinä" sängyn yläpuolella. Myös K-tuolit löysivät paikkansa makuuhuoneesta. 


Seinille päätyi myös mökin irtaimiston mukana tullut pieni ryijy, sekä koulutauluja.Makuuhuoneessa on vielä yksi viimeistelemätön kohta, vanha suljettu ikkunankohta. Sänkymme on ikkuna-aukon kohdalla ja ajattelimme peittää ikkuna-aukon pinkopahvilla ja tapeitoida pinkopahvin ja kehystää tapetoidun pinkopahvin listoilla ja tehdä ikkuna-aukon paikalle sänkynpäädyn. Tapettina oli pitkään musta-kultainen Pihlgren-Ritolan Lilja, mutta blogin Koti1898 Anulla oli tarjolla Pihlgren-Ritolan kakkoslaatuista Lintu Sininen -tapettia pari ylimääräistä rullaa ja sinertävä, hieman helmiäinen kukkatapetti sopiikin hyvin voimakkaan pinkin kaveriksi!
2 kommenttia:

  1. Ihana, tunnelmallinen makuuhuone. Tuo ennen-kuva sen sijaan ei juuri houkuttele. :)

    VastaaPoista
  2. Toi ryijy on NIIN hieno! Ja sopii tapettiin hyvin. (Itseasiassa tajusin, että meillä on suvilalla suunnilleen samankokoinen ruusuryijy, mutta missäköhän se on? Sen voisi tuoda kotiin.)

    Ja muutoskin on kyllä hieno. Ihana katto!

    VastaaPoista