17.5.2015

Talo sinisellä ovella

Tiedättehän brittiläisen tavan koristella ovensa mitä moninaisimmilla väreillä. No nyt on meilläkin talo, jonka tunnistaa ainakin ovesta - jos ei muusta.

Keskiviikkona pyyhälsimme mökille kattien kanssa ja auto täyteen lastattuna. Torstai kun oli helatorstai ja vapaapäivä niin tiesimme että meillä on hyvää aikaa tehdä paljon hommia mökillä.

Torstaina heti minä pääsin taas kaivuuhommiin. Eli pihalammikon viimeistelyyn. Ismo osti 4x6 metriä suuren allaskumin, jonka sitten levitimme altaan pohjalle, sitten vain hieman hiekkaa pohjalle. Suurimman haasteen tekivät reunuslaattojen laittaminen. Piti tehdä hieman ylimääräistä työtä, että sai kaikki laatat sopimaan paikoilleen. Vielä jäi parin laatan kohdat viimeistelemättä. Vielä kun sinne laittaa pumpun, niin lammikko suihkulähteineen on valmis. 

Yhtenä merkittävänä työvaiheena oli kasvihuoneen rakentaminen. Senhän olimme jo päättäneet aikaisemminkin tehdä kuusikulmaiseksi. Rautiasta ostimme kulmarautoja ja kakkosnelosta ja rupesimme töihin. Menihän siinä hetki kun yrität mitata kaikki kulmat ja sekä ala- että yläkakkosneloset. Lisäksi katon rakentaminen aiheutti lieviä haasteita. Lisäksi muovien laittaminen ja pingottaminen rungon päälle kysyi hieman luovuutta, mutta hyvä siitä tuli. Loppujenlopuksi meillä ei mennyt koko tönön pystyttämisessä kuin pari tuntia. Nyt siellä ovat vanhat dahlian juurakot tulemassa. Lisäksi kurkut, kesäkurpitsat ja kurpitsat ovat itäneet hyvinkin.
Lammikossa on jo kumi ja laatoitus ja kasvihuonekin on valmiina
Kuistin entraaminen oli seuraavana vuorossa. Lattiahan oli jo kertaalleen maalattu, joten aloitimme katon laittamisesta, Rautiasta bongasimme pohjamaalattua tarjouspaneelia paneelia. Lisäksi aikaisemminhan katto oli laskettu jonkin verran, joten palautimme vanhan korkeuden, eli katto nousi n. 15 senttiä ylöspäin. Lisäksi aukaisimme yhden ikkunan joka oli suljettu kuiva-ceen tieltä ja avot kun tuli hyvännäköinen. Katon lisäksi tietysti piti saada sisäseinät levytettyä. Siitä tuli melkoinen leikkaa-liimaa leikki, mutta nyt on levyt odottamassa tulevaa tapetointia. Saimme myöskin paikallisesta Rautiasta viestin, että tilaamamme mökkiovi on tullut, joten kävimme hakemassa sen. Samalla ajattelimme värejä. Päädyimme yhteisýmmärryksessä vaaleansiniseen väriin, jota voisi kutsua baby blueksi. Eli ei kun maali mukaan. Uusi ovi sopi vanhan tilalle lähestulkoon täydellisesti. Oikeastaan vain korkeus oli hieman haastava ja oven yläpuolella olevaan kakkosnelosta piti nostaa muutamalla sentillä. Koska ovessa on lasi niin myöskin kuistille tuli lisävaloa sitäkin kautta. Kun ovi oli asetettu paikoilleen Ismo alkoi maalaamaan ovea ja pidämme oven tuomasta väristä. Se näyttää todella hyvältä ulospäin - sisällekin. Vanhan oven ulkopuolella oli talon alkuperäisiä listoja, jotka saimme ehjinä pois ja ne tulevat uuden oven ulkopuolellekin. Eli jos ette tiedä missä on meidän mökkimme, niin ei kun kysymään naapureilta sinistä ovea :D

Ismo vauhdissa!
Katto on valmis
Vaaleansininen ovemme!
Saunan takana oli varasto/liiteri/varasto, johon emme olleet vielä koskeneet. Alustava arvio oli että se saa luvan lähteä. Kun tarkastelimme rakenteita, huomasimme että se oli enemmän kuin huonossa kunnossa. No ei muuta kuin tyhjentämään sitä vuosikymmenten tavarasta ja purkamaan. Vanha varasto piti sisällään naisten vaatteita, iso määrä vanhoja lehtiä, pari ihanaa sinkkisankoa, vanhan sahran, vanhoja mattoja sekä sekalaista puutarhakamaa. Osa tavaroista laitettiin suoraan jätesäkkeihin, mutta kaikki mikä katsottiin käyttökelpoiseksi säästettiin. Lopulta pääsin purkamaan varastoa. Tunnin päästä ei ollut jäljellä muuta kuin iso kasa lautoja sekä tiiliä ja kiviä joita oli käytetty "sokkelina".
Vanha varasto
Sisältä löytyi kaikkea vanhasta hetekasta uimapatjaan
Löytyi jopa ihanan retro patja/aurinkotuoli, joka oli vielä hyvässä kunnossa
Tämä päivä sitten menikin puita sahatessa varaston laudoista ja tukipuista sekä niitä pinotessa. Samalla Ismo maalasi oven toiseen kertaan, laittoi lukon paikoilleen sekä viimeiseksi maalasi lattian vielä kolmanteen kertaan. Eli seuraavaksi kerraksi jäi vain katon maalaaminen sekä levytettyjen seinien tapetoiminen.

Avaruutta tuli jo viimeisen ikkunan avaamisella.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen oven väri, ei yhtään hullumpi. Viime kesänä maalasin mummonmökkini ja siihen kuuluvien muiden rakennusten ovet (7 kpl) Uula-maalin pellavaöljymaalila, jonka sävy oli siniharmaa (uni). Lopputulos on enemmän sininen kuin harmaa, ja vaikka alkuun tavoittelinkin harmaampaa lopputulosta, nyt tykkään kovasti sinisistä ovista.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen oven väri, ei yhtään hullumpi. Viime kesänä maalasin mummonmökkini ja siihen kuuluvien muiden rakennusten ovet (7 kpl) Uula-maalin pellavaöljymaalila, jonka sävy oli siniharmaa (uni). Lopputulos on enemmän sininen kuin harmaa, ja vaikka alkuun tavoittelinkin harmaampaa lopputulosta, nyt tykkään kovasti sinisistä ovista.

    VastaaPoista