29.3.2015

Teinitytön huoneen sisustusta ja keittiön muurin väri

Tämä viikonloppu olikin hieman poikkeuksellinen mökkiviikonloppu. Perjantaina pakkasimme pakun ja suuntasimme kohti Nauvoa Kimmon siskolle. Siellä odotti sisustusurakka. Kimmon siskon perhe on asunut nyt Nauvossa kahdeksisen vuotta ja sinä aikana taloa on remontoitu ja laajennettu. Nyt sitten on aika keskittyä lasten huoneiden sisustukseen. Remontteja huoneissa on tehty yksi kerrallaan ja nyt on päästy Monican (13v.) huoneeseen. Koko huoneen sisustus kalusteineen pistettiin uusiksi. Kimmon siskon mies teki pohjustushommat, maalasi seinät valkoiseksi ja vaihtoi pistorasioita ja listoja, meiltä tuli yhteen tehosteseinään maalit, sekä hommasimme uudet kalusteet ja tekstiilit huoneeseen. 

Sängyn bongasimme Espoon Kierrätyskeskuksesta, samoin sänkyyn jousipatjan. Tuunasimme sänkyä hieman ylijäämämaalilla. Sängyn kanssa samaa Ikean kalustesarjaa löytyi sitten tori.fi:sät vaatekaappi, joka sai saman maalikäsittelyn. Tori.fistä bongasimme myös nojatuolin, johon kävimme huoneen suunniteltuun värimaailmaan sopivammat päälliset Ikeasta. Kimmo huusi Bukowskilta kirjoituspöydäksi käyvän pienen pöydän, sekä piirongin ja kulmakaapin. Ruotsin Bukowskilla on törkeän halvat hinnat Suomen huutokauppoihin tai antiikkikauppoihin verrattuna. Suomessa vastaavan 1800-luvun alkupuolen piirongin hinta olisi ollut helposti useita satoja euroja, nyt Ruotsista kuljetuksineen piironki maksoi alle satasen. Kirjoituspöydän yhteyteen bongasimme roskista vanhan tuolin, josta puuttui istuinosa. Sahasin paksusta vanerista sopivankokoisen istuinalustan ja niittasimme levyyn kiinni Ikean sohvatyynyn ja Eurokankaan ylijäämäkangasta. Täydellistä. Maton Kimmo tilasi Carpetvistasta, missä sattui olemaan kiva alennusmyynti. Sitten hieman valaisimia ja sänkyyn petari ja vuodevaateet ja se oli siinä. 

Kaappi tori.fi:n kautta, samoin nojatuoli. Jalkalappu Anttilan alesta. Peräseinä on pohjalta tummanharmaa ja päälle telattiin Tikkurilan Taika kulta-hopea lasyyri, mikä viimeisteltiin muovipussilla rutistelemalla ja pyyhkimällä.
1700-luvun lopun nurkkakaappi Bukowskilta naurettavan halvalla. Sänky kierrätyskeskuksesta.
1800-luvun puolivälin pöytä Bukowskilta ja tuoli roskista.
1800-luvun alkupuolen lipasto Ruotsin Bukowskilta, 40€ + kuljetukset toinen mokoma
Samalla saimme pakuun hieman lisää täytettä, sillä Kimmon siskon keittiö kokee remontin ja vanha puuhella lähtee keittiöremonttia karkuun meidän mökille. Onneksi tuo hella painoi hieman vähemmän kuin mökillä ollut vanha hella ja hellaa sai liikutettua ihan kahden miehen voimin. Hella jäi tosin mökillä nyt puoliväliin matkaa pressun alle pihalle, sillä piha oli hieman pehmeä ja emme saaneet hellaa liikutettua pehmeällä maalla ja aikakin alkoi käydä kortille. 

Aamulla sentään kerkesin maalata muurin harmaaksi. Keksin samalla jättää vanhan ilmanvaihtoluukun vanhan muurin väriseksi, sillä tuo marjapuuronpunainen tuntui sopivan hyvin yhteen uuden harmaan värin kanssa. 
Kävimme Raisiossa Bauhaussissa ja sieltä meille tarttui muurimaalin lisäksi mukaan antrasiitin harmaat lattialaatat hellan alle, sekä marmorikuvioidut laatat muurin alaosaan hellan yläpuolelle. 

Muurin paikkausta ja ensimmäisiä harmaan vetoja marjapuuronpunaiseen muuriin.
Ensimmäinen kerros vedettynä. Laatat tulevat n. muurin puoleen väliin asti, joten en maalannut laattojen alle jäävää osuutta.

Tuhkaluukku sai pitää alkuperäisen rähjäisen värimaailmansa myöskin.
Laatat. Alla lattialaatta ja päällä marmorikuvioinen seinälaatta
Pientä pähkintää aiheuttaa hellan savuhormin sijainti. Kummassakin hellassa savuhormi on ollut oikeassa sivussa alhaalla, mutta vanhan hellan savuhormi oli neliön mallinen ja 15 cm hellan takaosasta ja lattiasta. Uuden hellan savuhormi on pyöreä ja 5 cm hellan takaosasta ja 25 cm lattiasta. Todennäköisesti pitää muurailla jonkinnäköinen väliosa ja siihen savuhormi, samalla pitää siirtää hormin paikka uudessa hellassa taakse ja kääntää hella 90 astetta, niin, että hellan takaseinä on kohti savupiippua keittiössä. Mutta tuo selviää ensi kerralla kun päästään mittailemaan ja mallailemaan hellaa keittiössä. Jos siis saamme hellan roudattua keittiöön. Pitänee viedä nokkakärryt mökille ja yrittää saada hella sillä sisälle.

Seuraavan kerran menemmekin mökille jo keskiviikkona ja tiedossa on työntäyteinen Pääsiäinen!

2 kommenttia:

  1. It is looking great.I love the decor of the first photo. Looks a lot different to when you first started.
    Andrew.

    VastaaPoista
  2. Too bad the pic is from Kimmo's sister's house :-D we did a small refreshment to Kimmo's niece's room and the first pictures are from that side project:-)

    VastaaPoista