8.3.2015

Keittiö valmistuu


Tällä viikolla vietimmekin mökillä koko viikonlopun, eli pakkasimme perjantaina töiden jälkeen kissat ja kimpsut ja kampsut ja suhasimme mökille. Sähkömies oli käynyt maanantaina viimeistelemässä sähkövedot keittiössä ja oli samalla laittanut patterit pois päältä *mur*. Eli perjantai-ilta alkoi sitten mökkiä lämmittäessä. Onneksi hella tuntuu vetävän nykyisin hyvin ja makuuhuonekin lämpeni nopsaan patterin höngällä.

Kävimme heti illalla keittiön työtason ja tiskipöydän kimppuun, sahattiin keittiön tasoon tiskialtaan kolo ja ruuvattiin levy kiinni entisestä varastohyllystä tehtyyn runkoon. Sitten vain akryylillä työtason ja seinän välisen raot umpeen ja silikonilla tiskipöydän ja tason väli tiiviiksi. Onneksi tiskipöytä oli suorakaiteen muotoinen, niin työtason sahaus kävi näpsäkästi ihan käsisahalla ja hommassa ei mennyt kovinkaan pitkään. Sitten vielä yksi seinähylly työtason yläpuolelle ja keittiön työtila on valmis! Tai no, vielä ne verhokiskot piti virittää tason etuosaan kiinni. 
Keittiön tiski- ja työpöytä

Keittiö ennen.
Sitten piti rymsteerata loput keittiöstä. Päätimme lopulta kiinnittää vanhan keittiön yläkaapin seinään kiinni ja siinä oli oma hommansa, kun tuo kaappi ei ole kevyimmästä päästä. Pienen pähkinnän, mittailun ja hetken hikoilun jälkeen kaappi oli tukevasti seinällä ja saatiin samalla hieman lisää laskutilaa keittiöön alakaapiston päältä, yläkaappi oli ollut nyt alakaapiston päällä ja ne tuntuivat kamalan massiivisilta keittiössä yhtenä kaapistona.

Keittiön toinen seinä, tässä oli alunperin kiinteät kaapit
Kimmon kuppihylly
Jääkaapille tosin pitää löytää uusi paikka, sillä nyt se on toistaiseksi ollut hellan vieressä ja siinä on jääkaapille turhan lämmin paikka. Lisää rymsteerausta siis tiedossa.

Kimmo viimeisteli makuuhuoneen sängynpäädyn tapetoimalla Koti1898-blogin Anulta ostetulta jämätapetilla. Sängynpäädyn kehyksenä käytetyn listan kanssa meinasi käydä pieni vahinko, sillä aloin sahaamaan ylälistan toista päätyä väärässä kulmassa, mutta vahingosta tuli pieni omalaatuinen koristeensa listan päätyyn. Mielestäni sängynpääty on kovin onnistunut kokonaisuus!
Ruuvailimme makuuhuoneen lukulamput seinään ja nyt makuuhuone on sitten aika pitkälti valmis!
Vahingosta koristeeksi, vikasahauksesta tuli V-mäinen koriste!
Valmis sängynpääty. Lamput vielä kiinnittämättä seinään tässä.
Rymsteerasimme myös olohuonetta hieman ja nyt huonekalut ja tavarat tuntuvat löytävän paikkansa vähitellen, kun remppatavaraa ja työkaluja on raivattu sisältä poiskin. Olohuone tosin tullaan vielä rymsteeraamaan ainakin kerran uudestaan, sillä lattia on vielä maalaamatta. Sitten alkaakin olla sisähommat tehtynä!

Olohuoneen telkkarinurkkaus 
Makuuhuoneiden ovien välinen seinä sai koristeeksi venäläiset (neuvostoliittolaiset) armeijan ohjejulisteet.
Pieni, rajattu, kurkistus olohuoneen peräseinän maailmaan remonttiromujen keskellä. 
Ai niin...
Keittiössä on vielä vähän tekemistä, saamme Kimmon siskolta remontin tieltä poistuvan uuden (vanhan) puuhellan, joka on hieman pienempi ulkomitoiltaan, kuin nykyinen Porin valun hella - tosin uusi hella on viitisen senttiä korkeampi, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Vanha hella siirtyy kesäkeittiöön aikanaan. 

Keittiön muuri ja piippu pitää rapata ja maalata uudestaan ennenkuin hella saadaan paikalleen. Muurin väriä pitää vielä miettiä. Keittiö on aika värikäs, tapetit ovat vihreät, työtason tausta oranssi ja vanhojen keittiönkaappien raavitut ovet ovat paljastaneet vihreän-pinkin-kerman-ruskean-oranssinväriset maalikerrostumat. Lattia ja katto ovat harmaansävyiset ja uusi kattokruunu on pinkki. Jatkaisiko muuri harmaata linjaa, vai tulisiko siitä esim. keltainen tai metallinhohtoinen?

Tässä vielä yksi "ennen"-kuva. Muurille ja hellalle ei olla siis tehty vielä mitään.  Keskuslämmityksen putket on tosin jo poistettu. Kovalevyt lähtevät muurista pois myös.
Ensi kerralla jatketaan hommia sitten eteisen parissa, Kimmo riisuikin eteistä vielä entisestään lauantaina ja nyt eteisessä on vain lattiakoolaukset ja koolauksen alla olevat laudoitukset jäljellä seinärunkojen ohella. 

Eteisen seinän välistä löytyi muhkea ampiaispesä

2 kommenttia:

 1. No siellähän on laitettu hösseliksi!
  Ikkuna (vaikka pienikin) umpiseinällä tekee kyllä ihmeitä, kokemusta on.
  Köökin värikirjo on sen verran laaja, että piilonössönä suosittelisin muurin harmaannuttamista.

  Toi sängynpäädyn V-koriste saattoi ekaks harmittaa, mutta tuohan sekin oman lisämausteensa lopputulokseen.
  Pitäis saada samanmoinen ryhtiliike omissa rakennuspuuhissa.

  VastaaPoista
 2. Näyttää varsin viihtyisältä!
  Kyllä tuolla viihtyisin minäkin. =)

  VastaaPoista