26.6.2013

Monet ja Picasso varokoot!

Suuri taiteilija on syntynyt!!!

Kävimme juhannuksena vanhempieni mökillä joka sijaitsee Kangasalan puolella. Siellä on pihapiirissä vaja, johon on vuosien varrella kertynyt jos jonkinlainen määrä sekalaista tavaraa. En arvannutkaan millainen aarreaitta tuo vaja olikaan. Äiti oli jo jokin aika sitten vähän tehnyt siellä kaivauksia, ja oli löytänyt vanhoja vaatteitani.... Siis vanhalla tarkoitan 70-luvun alun pari-vuotiaalle pojalle sopivia mm. äitini kutoma villatakki. Nämä sain mukaani ja hellävaraisesti pestyäni näyttävät uusilta retrovaatteilta.
Äitini kutoma villatakki

Lisäksi löytyi melkoinen määrä vanhoja astioita esim. pekka-sarjan lautasia, kuppeja, kaadin jne. samaten löytyi Irja-lautasia sekä vanhoja ravintola Voiman sekä Emmauksen astiastoja. Emmaushan on edelleenkin Tamperelaisille tuttu sana (http://www15.uta.fi/koskivoimaa/kaupunki/1918-40/emmaus1.htm). Samaten ravintola Voima on monelle tuttu ilmaisu. Mistä lienevätkään kyseisten instituutioiden astiastot tulleet vanhempien mökin pihavajaan?  No nämä siirtyivät nyt sitten auton peräkontissa Pekan ja Irjan kanssa Holjaan mökille ilahduttamaan vieraita. Lisäksi löytyi vanhoja lääkepulloja sekä Karhulan ja Riihimäen sekä Viialan lasitehtaiden purkkeja ja purnukoita.

Kaiken tavararomun alta löytyi hyvin vanha puutuoli. Tuo tuoli on ollut sukupolvien ajan kotonani ja nyt sitten tuli meille. Se on joskus maalattu turkoosinväriseksi, mutta eiköhän siitä maalit lähde! Lisäksi muistan lapsuudestani vanhan kahdenistuttavan pulpetin joka oli lastenhuoneessa. Olin jo ajatellut että se on varmaan joutunut jonnekin pois. Sieltähän se pilkotti ja sain äidiltäni luvan viedä se pois, sillä sille ei ole käyttöä. Smurffiin se ei mahtunut tällä kertaa mutta ehkä seuraavalla kerralla sitten. Sille on oiva paikka olohuoneen ikkunan edessä, ja voisin lyödä vetoa että siitä tulee Pomon ja Boriksen lempioleskelupaikka. Lisäksi eteiseen tuli vanha naulakko 80-90-luvun karmean hökötyksen korvaamaan.

Hauskimpana piirteenä oli että äitini on kerännyt vanhoja piirustuksiani kansioon ja tuo kansio löytyi vajasta siskoni kansion vierestä. Piirustukset ovat nyt hallussani ja toivat mieleen lukemattomia jo unohdettuja muistoja lapsuudestani. Olin aikeissa heittää eräät kehykset roskiin Helsingissä sillä niille ei ollut funktiota. Nyt kuitenkin muutama lapsuudenajan piirustukseni löysi paikkansa kehyksistä. Tässä on jokunen taidenautinnollinen kuva ilahduttamaan lukijoiden kesäpäivää :D No ei musta kyllä Rembrandtia olisi tullut :P

Kuka tunnistaa paikan?
Luonnonsuojelija jo alusta alkaen
Öööö.... mitähän ollut mielessä?

1 kommentti:

  1. Aikamoinen väriloisto! Noista tulee hieno kollaasi seinälle. Ja ihana äiti, että on säästellyt.

    Jos teillä on ihan ylenpalttisesti vanhoja lasipurkkeja, sellaista isoja, kaipaisin noin 3-5 kpl, joiden korkit/kannet pysyvät suht hyvin kiinni liimaamatta, ajateltiin kokeilla askarrella valaisinviritystä. Meillä on omia, mutta kannet ja purkit ovat ihan eri paria, eikä voi ajatellakaan nostavansa purkkia kannesta, niin vähän ne ovat kiinni. Ja liimaaminen ei taida kannattaa, kun kuinka sitten lamppu vaihdetaan? Ja siis olen valmis maksamaan purkeista, ihan hyväntekeväisyyttä ei tarvitse harjoittaa.

    VastaaPoista