8.12.2012

Talvitunnelmia mökiltä

Saavuimme mökille torstaina neljän jälkeen Nauvossa tehdyn mutkan jälkeen. Mökille päästyämme, lämpötila oli mökin sisällä -13 astetta, kun se ulkona oli -7 astetta, eli ei kun lämmityshommiin, joka ei ollutkaan niin helppoa kuin aikaisemmin, sillä hormin pelti oli jäätynyt kiinni ja sitä piti ensin lämmitellä rakennuslämmittimellä puolisen tuntia... Itse tulentekokaan ei ollut nopein tehtävä, hormissa ei ollut minkäänlaista vetoa, mutta tunnin jälkeen kylmäsavustetut hintit saivat hellaan tulen ja lämpöä tupaan. Hitaasti, mutta varmasti lämpömittari nousi keittiössä parissa tunnissa +14 asteeseen hellan, rakennuslämmittimen ja 2000W patterin avulla.

Meidän oli tarkoitus olla mökillä yötä, mutta kun siivosimme iltasella lattioita ja huomasimme, että moppi kohmettui lattiaan kiinni, päätimme suunnata Pälkäneen Aapiskukon hotelliin. Oikeastaan ihan hyvä päätös, sillä kun hellan tuli sammui, lämpötila sukelsi vartissa alle +10 asteen, olisi ollut kylmä yö nukkua lattialla patjalla makuupussissa. 

Illalla teimme myös päätöksen, että jatkamme remonttia kunnolla vasta keväällä. Rakenteet tuntuvat nyt kovin kosteilta ja pakkasessa remontointi ei ole ehkä paras idea ja luonnonvaloakin olisi kiva olla enemmän päivässä kuin viiden tunnin edestä. Käymme talvella tekemässä kerran pari kuukaudessa mökillä lumityöt ja teemme pieniä remppahommia - siistimme seinäpintoja kunnolla nauloista ja pinkopahveista, sekä paikkailemme hirsiä. 

Seuraavaksi kuitenkin talvisia maisemakuvia Holjasta.


Puutarha on saanut lumipeitteen
Sauna ja puutarhaa
Ikkunan jääkukkasia
Lisää jääkukkasia
Aikoinaan ikkunan oikealla puolella oli ovi ja eteinen ja olohuoneen päätyseinässä oli myös ikkuna
On sitä lunta Holjassakin
Pihavaahtera
Holjan sepän entinen talo, joka on kuulemma tulossa myyntiin ensi keväänä. Seppä oli aikanaan kylän kuuluisimpia henkilöitä - veljensä oli laittanut joulukortin Kanadasta 50-luvulla, osoitteena "Holjan seppä, Finland", ja perille oli kortti tullut!
Vintin ikkuna on umpijäässä
Komeaksi on tuija kasvanut 
Kylmät keinukelit
Pihakaivo 
Maakellari on saunan takana

3 kommenttia:

 1. Onko maakellarissa paljon tilaa? (ehha...saunan takana...ehha) :-D

  VastaaPoista
 2. Kyllä sinne aina pari kylmäsavustettua mahtuu :D

  VastaaPoista
 3. Aikamoista, kun moppikin jäätyy lattiaan. Sen verran ollaan omalla mökillö käyty, että pesiä on lämmitetty, eikä kyllä yhtään innosta kuvitella siellä nukkuvansa... Remonttisormet kyllä syyhyäisivät jo.

  Hieno tönö tuo, mukava seurata tätä projektia näin ruudun takaa.

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista