2.4.2014

Alaston keittiö

Kevät alkaa tehdä tuloaan myös Holjassa, tosin takatalvi lumineen pysäytti krookusten nousun tehokkaasti. Mutta takatalvi ei estänyt meitä jatkamasta keittiöremontin purkuvaihetta. Holjan yksityistien vuosikokous oli pari viikkoa sitten perjantaina ja suhasimme mökille töiden jälkeen ja vietimme yön Pälkäneen Aapiskukossa, kun mökillä oli viileähköä ja parin tunnin lämmitykselläkään makuuhuonetta ja sänkyä ei olisi saanut oikein tarpeeksi lämpimiksi. 

Lauantaiaamuna paneuduimme sitten kunnolla keittiön lattian purkuun. Lattialautojen päällä oli tietysti ne tutut lastulevyt, lastulevyjen alla askelvaimentimena ja ehkä pienenä eristeenä vanhoja pahvilaatikoita ja pahvilaatikoiden alla sitten 50-luvun lautalattia. Pieniä vesivahinkoja lastulevyjen saumoista oli tullut, mutta lattialaudat olivat kyllä melkein poikkeuksetta hyvässä kunnossa. Edes vesiputken ja viemärivetojen kohdallakaan ei ollut merkkiä mädästä puusta. Positiivista. Olohuoneen seinän vieressä alin hirsi näyttää keittiön puolelta hieman höttöiseltä, mutta puukko upposi sinne vain sentin verran ja olohuoneen puolelta hirressä ei näy mitään vikaa, pitänee kuitenkin laittaa seinään puukuitulevy, vaikka suunnittelimme jättävämme olohuoneen vastaisen seinän hirrelle. 

Keittiön lattian purku tuntuu jotenkin pelottavalta, lattialaudat on naulattu kiinni 4 tuuman nauloilla ja ne ovat todella tiukassa, sorkkaraudalla vääntäessä tuntui, että koko mökki tärisee ja natisee. Hitaampaakin keittiön lattian purkaminen on kuin muissa huoneissa. Parissa tunnissa saimme irti vain puolet lattian laudoista. Pölyisempääkin tuo homma tuntuu olevan kun lattiassa on purut villojen sijaan. 

Lauantaina oli niin kaunis ilma, että siirryimmekin taas ulos hommiin iltapäivästä. Suunnittelimme, mitä tekisimme tänä kesänä ja mitä jätämme seuraaville kesille. Voi kun lompakko olisi ehtymätön :-)

Lastulevyt olivat kiinni "parilla" naulalla...
Mensammakkaraa!
Vanhan keittiökaapin kohdalla lattia on pirtsakan turkoosi
Tässä on ilmeisesti lämmitysjärjestelmän sulkuvettiili tms
Ihan siisti lattia, haluamme vain selvittää, mitä se on syönyt ja oikaista lattiaa hieman.
Tiskikaappi on keittiöremontin uhri. Sitä emme saaneet pois paikoiltaan hajottamatta.
Kaappia on muokattu rankasti tiskipöytälevyn asennuksen yhteydessä.
Syvyyttä on lisätty 10-15 cm, leikkuulaudat on pistetty umpeen ja tukirakenteita on jouduttu katkomaan.
Talon "tekninen tila".
Tästä menee sähköt porakaivon pumppuun, vesiputken lämmitysjohtoon ja saunalle.
Jonkun koti on ollut tiskipöydän alla. Sokkeliosiltaan kaapisto oli hieman mätä.
Osiksi meni.
Purut olivat kuivat ja kirkkaat. Lisäeristeenä lumppuja, rättejä, sukkia...
Ei pellavarivettä, vaan vanhoja pyyhkeitä tilkkeenä.
Kenenköhän kuningasidea on ollut laittaa viemäri keskelle lattian keskimmäistä ja paksuinta tukiparrua...
Ensiksi myykää ensiksi tulleet!


1 kommentti:

  1. Nyt vasta löysin bloginne! Kun oman mökin remonttia varten saatiin tupa pääsiäisenä tyhjennetyksi huonekaluista ja sorkkarauta vain odottaa seuraavaa mökkireissua, oli tämä löytö mitä oivallisin.

    VastaaPoista