17.10.2012

Vielä hetki...

pitää malttaa, nimittäin. Kaupat tehdään ensi viikon perjantaina ja sitten päästään käsiksi möksään.
Ollaan jo kasattu mökille menevää kamaa nurkista pahvilaatikoihin ja yksi matkalaukkukin näköjään tuossa on jo täynnä. Mitenniin sormet syyhyää?

Uusia kuvia ei ole tällä kertaa luvassa, sillä kun kävimme katsomassa mökkiä, meillä oli kyllä kamera mukana, mutta kuinka ollakaan, yhtään kuvaa ei tullut otettua. Saatte siis odotella vielä reilun viikon "before" -kuvia. 

Mökkihän on rakennettu -58 ja rakennusmateriaalit ovat aika pitkälti sen ajan mukaisia. Hirsirunko, rossipohja, purueristeet ala- ja välipohjassa, sekä pinkopahvit seinissä kera viiden tapettikerroksen. Lattia on ilmeisesti rempattu joskus -90 -luvun puolessa välissä ja lastulevyjen päälle on levitetty ihq muovimatto!!!

Irtaimisto kuuluu kauppaan, mutta kovin kamalasti siitä ei ole jätettävää. Mökin mukana tulee mm. kaksi aivan ihanaa ja jättimäistä kulmasohvaa ja muutama lastulevyinen kirjahylly suoraan 70-luvulta! Noh, eipä tarvitse polttopuita kaukaa hommata... Ja lämmityksestä puheenollen, eksotiikkaa riittää, mökissä on nimittäin keskuslämmitysliesi! 
Siis perinteinen rautahella, joka on liitetty patteriverkostoon ja lämmittää verkostossa kiertävän veden! Nerokas ja erittäin edullinen lämmitysjärjestelmä! Toki tuossa patteriverkostossa on myös termostaatillinen sähkövastus, jolla voi pitää peruslämpöä yllä, tosin sähkönkulutuksesta ei ole mitään hajua - järjestelmä on kuitenkin 50-60 -luvun peruja, mutta toimii! Putkari tosin pitää tilata heti ensimmäisenä tarkistamaan yhden tiputtavan patterin tila ja muutenkin antamaan lausunto koko järjestelmän kunnosta.

Mutta juu, kovasti ollaan jo tehty remppatarvikelistaa ja ideoitu, mitä matskua laitetaan lattiaan ja miten seinät fixataan jne... Heti ensimmäisenä varmaankin roudataan säilytettävät kalusteet esim. olohuoneeseen ja poisheitettävät viedään liiteriin. Sitten alkaakin makuuhuoneiden strippausoperaatio - revitään seinistä vanhat tapetit ja pinkopahvit pois, sekä riisutaan lattia muovipeitteestään ja kurkistetaan lastulevyjen alle ja tarkistetaan alapohjan purujen kunto ja määrä. Hirret näyttivät olevan pääosin kunnossa, mutta niidenkin kohtalo selviää täysin vasta sitten kun saadaan pinkopahvit tapetteineen pois seinistä ja purettua lattiaa. Sitten vain tuumailemaan, mitenköhän paljon tarvitaan uutta purua ja millaista lattialankkua sitä siihen päälle naulaisi... 

5 kommenttia:

 1. Tätä projektia seuraan mielenkiinnolla!

  -PaulaK

  VastaaPoista
 2. Miettikää tarviiko edes pinkopahvit repiä. Niitä voi paikata tai kiristää ja päälle tapetoida uuden paperitapetin, jos värimaailma ei miellytä. En tiedä millaista teidän mummolatyylinne tulee olemaan, mutta retrovilla.dk kannattaa tapettien osalta vilkaista.

  Odotan kuvia! Mielenkiintoinen lämmitys!

  Anu

  VastaaPoista
 3. Juu kyllä ne pinkopahvit tapetteineen saa mennä, ne on aika kuprullaan ja näyttää siltä, että ne on aikoinaan vähän laitettu "sinnepäin". Ajateltiin nimittäin jättää osittain ihan hirsiseinät näkyviin, ainakin sisäseinien osalta ja ulkoseiniin laittaa ohuet puukuitulevyt ja niiden päälle tapetit, esim. Pihlgren & Ritolalta. http://www.tapettitehdas.fi/

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, kun te tunnutte tietävän tosi tarkkaan mikä vanhalle talolle on hyväksi!

  anu

  VastaaPoista
 5. Pinkopahvien purkamisen etuna on myös se, että siten pääsee arvioimaan talon hirsikehikon kuntoa. Meidän torpasaa pahvit olivat myös tosi huonokuntoiset ja ne saivat mennä ihan silläkin perusteella.

  Remppaintoa ! :)

  VastaaPoista