8.9.2013

Kukkaispojat iskivät jälleen!

Koko kesän ajan olemme puuhastelleet kukkapenkkien parissa ja haalineet kasveja puutarhaliikkeistä, tuttavien ja sukulaisten istutuspenkeistä ja olemme siirtäneet Karjalasta tullutta evakkoiristäkin Holjaan.Tajusimme nyt, ettemme oikeastaan ole kunnolla kartalla mitä missäkin on, joten teimme istutuskartat eri penkeistä. Nyt viikonloppuna istutimme kevätkukkien sipulit maahan, niitä oli n. 300 mm. 90 tulppaania, 100 krookusta, laukkoja ja kurjenmiekkoja. 

Tässä jokainen penkki esitettynä erikseen, sillä koko pihan kattavaa kuvaa olisi mahdotonta saada tänne sellaisessa muodossa, että siitä saisi selvää. Väripallurat kuvaavat siis kukkivan kasvin pääasiallista väriä - tulppaani ja krookusmixeissä on tosin mahdotonta sanoa pääasiallista väriä :-)
Toivottavasti näistä saa edes jonkinnäköisen tuntuman istutuksiin. Aikaisemmista blogipostauksista voi saada jotain käsitystä siitä, miten nämä penkit asettuvat tontille.
Mutta mistä tuo pinkki ja violetti värimaailma nyt tuonne pölähti?

Suurin kukkapenkki, joka on portaiden edessä. Vasemman alakulman "kolo" on keinun paikka.

Tässä penkissä on muutama tyhjä kohta keskellä, joten kai sinne tulee vielä pari perennaa hommattua.

Tulppaanien värimaailma - Queen of night on musta. Monte Carlo kerrottu keltainen ja ABBA kerrottu punainen. Käytävän varrella, Hyasinttien ja harjaneilikoiden välissä on n. puolen metrin levyinen kaistale, jossa on tänä kesänä ollut purjoja, kurkkua ja tomaatteja. Joten siihen voisi ajatella yksivuotisia kesäkukkia. Edit: ja P.lilja on päivänlilja.

Nämä kaksi istutusallasta ovatkin yllättävän pinkkejä! Kolmiomainen kukkapenkki on talon kulmalla, polkujen risteyskohdassa ja kaareva sivu myötäilee suuren kukkapenkin kaaren muotoa. Toinen kukkapenkki taas on suuremman kukkapenkin vieressä, keinun paikan ja sinne johtavan käytävän vasemmalla puolella.


Päärynäpuiden hallitsema penkki on ylläolevien kukkapenkkien alapuolella ja se tulee reunustamaan kesäkeittiötä ja toivottavasti viiniköynnökset kasvavat kesäkeittiön pergolakatokseen.Pieni kukkapenkki on taas omenapuiden läheisyydessä, ikäänkuin vastaanottamassa vieraat pihaan. Siinä on keskellä jättimäinen kivi.

3 kommenttia:

 1. Voi kiesus, kyllä te pojat jaksatte. kumman tekemä toi kartta on, todella hyvä. Meillä on toi sama mutta toisen päässä. joten jos multa kysytään niin en todellakaan tiedä niistä mitään....onneksi toinen tietää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun, eli Ismon tekemä. :-)
   Pakko melkein laittaa ylös, muuten ei kumpikaan muista mitä on missäkin, kun on niin paljon kaikkea.
   Omenapuut sentään on jotenkin muistissa ja niissä taitaa olla vielä laputkin kiinni.

   Poista
 2. Hei, tuli noita katsellessa mieleen kun eräs yrttikeskittynyt ystäväni manasi mintun alimpaan hornaan, kun se leviää aivan holtittomasti ja tukahduttaa muita alleen. Kuulemma ainoa keino pitää se kurissa, on istuttaa se erikseen isompaan kesäkukka-astiaan. Ajattelin jakaa tiedon, kun katsoin miten laajaan penkkiin olitte minttua laittamassa, niin osaa pitää sen rönsyilyä sitten silmällä. Näyttää kyllä tosi hienolta! Kai laitatte kuvia sitten, kun penkit pääsevät kunnon loistoon?

  VastaaPoista