2.11.2013

Vuotta myöhemmin...

Mökki on ollut nyt meillä tasan vuoden - taisi olla aika tarkalleen vuosi sitten, lokakuun viimeisenä viikonloppuna, kun kävimme mökillä ensimmäistä kertaa omilla avaimilla. Paljon on tapahtunut sen jälkeen ja paljon tulee vielä tapahtumaankin. Suhasimme jälleen perjantaiaamuna Holjaan ja teimme etätyöpäivän mökiltä. Veimme myös perjantaina kaksi 60-luvun tuolia uudelleenverhoiltavaksi Verhoomo Ekholmiin Kuhmalahdelle.

Kulahtaneet tuolit
Tuoleihin valitsimme kankaaksi Orient Occidentin Midi -kankaan. Raidat tulevat pystysuuntaisesti.
http://www.orientoccident.fi/huonekalukankaat_nimike?nimi=MIDI+1120+LEHMUS%2FVIININP%2FKELT
Muuten puuhastelimmekin mökillä ulkona, raivasimme pihaa siistiksi talvea varten ja Kimmo kaivoi sisäänkäynnin seinänvierustan villiintyneen kukkapenkin (lue: juolavehnäpenkereen) mullalle, jotta se on helppo sitten keväällä pistää käytävien kanssa yhtaikaa kuntoon.


Minä puolestani porailin ja kilkuttelin talon takana uutta tuuletusaukkoa sokkeliin. Ylläolevassa kuvassa näkyy keittiön päätyseinän kohdalle tekemäni tuuletusaukko, nyt uusi tuuletusaukko tulee pienemmän makuuhuoneen peräseinälle. Tuuletusaukon kohta olikin mielenkiintoinen - tuolla kohtaa betonissa oli käytetty todella runsaskivistä hiekkaa sidosaineena ja pora ei meinannut millään purra pieniin kiviin. Olihan siellä seassa suurempiakin kiviä, 10x10 cm aukon kohdalla oli 3 halkaisijaltaan yli 5cm kiveä. Kaksi tuntia taistelin aukon kanssa ja pääsin kuin pääsinkin läpi 15 cm paksusta sokkelista ja sain aikaiseksi 5x7cm aukon. To be continued siis... kädet ovat hellänä iskuporaamisesta ja taltalla kilkuttelusta.
Puolessa välissä...
Verkotimme myös kesällä istutetut omena-, luumu-, päärynä- ja kirsikkapuut. Toivottavasti eivät myyrät ja puput iske talvella.
Näkymä Holjanpolulta pihaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti