20.10.2013

Syksy Holjassa

Remppainto on laskenut syksyn edetessä ja lämpötilojen laskiessa ja samoiten on blogimme myös hiljentynyt. Olemme toki käyneet mökillä pariin otteeseen viimeisen postauksen jälkeen, mutta raportointi on jäänyt vähemmälle.

Olemme lähinnä pistäneet pihaa talvikuntoon - haravoineet, laittaneet jyrsijäverkkoja hedelmäpuiden suojaksi ja - yllätys, yllätys - teimme myös yhden uuden kukkapenkin!
Kimmo nimittäin bongasi pioni.fi -sivuston ja tilasi sieltä kolme uutta pionia. Nyt meillä on 8 pionia pihassa. Uusi kukkapenkki muodostui omenapuiden ja tieltä tulevan pihakäytävän väliin. Jatkoimme pienempää kukkapenkkiä, jossa oli minttua ja särkynytsydän. Penkistä puuttuu vielä yksi neilikkaruusu, jonka hankinnan jätämme varmaankin kevääseen.

Mutta on sisälläkin tapahtunut! Päätimme alustapetoida pienemmän makuuhuoneen ja katsoa, miten paperitapetti tarttuu vehnäjauholiisterillä ja miten tapetti käyttäytyy syksyn, talven ja kevään kosteudesta, nyt vielä kun meillä ei ole peruslämpöä mökillä. Lisäksi maalasin lattian. Lattian sävy oli vielä vähän mietinnän alla, mutta ostin jo kesällä Uulan öljykuultoa "Kelo" värillä litran koepurkin ja siitä tuli koepalasen perusteella aika hyvännäköinen. Mietimme kuitenkin olisiko värin pitänyt olla tummempi, mutta hyvä siitä tuli! Litran purkki riitti kahteen käsittelykertaan pienemmässä makuuhuoneessa, eli 2 x 10 neliötä. Käytinköhän liian vähän maalia, vai mitenköhän onnistuin tuossa. Purkin mukaan menekki on max. 12 neliötä litralla.


Liisteriä tulossa
Alustapetit seinissä, ilmeisesti mussa on tapetoijanverta, sillä yhtään kuprua ei tullut!
Alustapetin seinäänlaitto oli nopeaa, kun ei tarvinnut huolehtia puskusaumoista tai kohdistuksista
Ensimmäinen maalikerros - joo, pitäisi maalata lauta kerrallaan, mutta ensimmäisen kerroksen kanssa en jaksanut säätää.
Viimeinen neliö toista maalikerrosta. Litran purkki riitti juuri ja juuri kahteen käsittelykertaan.
Tässä maali on vielä märkää, mutta väri ei muuttunut onneksi kuivuessa. Kuivasta pinnasta jäi kuva ottamatta.
Tapetit tuntuvat pysyvät napakasti seinässä ja lattiasta tuli todella hyvännäköinen! Jännitin alustapetointia, sillä en ole koskaan tapetoinut. Liisteriä piti tehdä pari satsia, ennenkuin koostumuksesta tuli oikeanlaista. Esiliisteröinnin kanssa en ollut niin tarkka liisterin koostumuksesta, pääasia, että seinän sai siveltyä liisterillä. Onneksi ei tarvinnut alkaa miettimään puskusaumoja tai vuoro-/tasakohdistuksia alustapetoinnin kanssa. Laitoin vuodat reilusti toistensa päälle reunoista ja en säästellyt liisterin kanssa.

Nyt sitten vain odotellaan kevättä, että saadaan laittaa varsinaiset tapetit seinään. Pieneen makuuhuoneeseenhan tulee Pihlgren & Ritolan Kanervankukka. Raikkaan vihreä pienillä pinkihtävillä kukilla. Sopivan haastava tapetti ensimmäiseksi varsinaiseksi tapetointikohteeksi, tasasovitus 20 cm. Noh, tuleepahan sitten testattua taitonsa kerralla. 


Kanervankukka. Kuva Tapettitalon sivuilta http://tapettitalo.fi/mallit/61940.html


6 kommenttia:

  1. On kaunis tapetti. Tuleeko ne tuolit tohon huoneeseen. Kankaan puolesta kyllä sopii hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä, vielä nuo huonekalut hakevat paikkaansa :-)

      Poista
  2. Upean tapetin olette valinneet. Kohdistettavat tapetit... en edes uskalla ajatella, ettei verenpaine nouse liikaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, haluttiin ainakin yhteen huoneeseen 20-lukua henkivä tapetti ja tuo oli kivasti siltä ajalta ja sopivan romanttinen, olematta ällöromanttinen. Lisäksi tuo on aika ajaton.

      Poista
  3. Olette reippaita ja lietsotte mun pionihaaveita. Mäkin haluun!

    VastaaPoista