11.6.2015

Kevätpörräystä

Pari viikkoa on taas kulunut kun olemme päivittäneet blogia, mutta emme sentään ole olleet toimettomia tänä aikana. Vai kuvittelitteko kenties niin?

Edellisenä viikonloppuna saimme tehtyä vessan perustat. Eli minä taas vaihteeksi kaivoin lapiolla maata ja sen jälkeen tein tasaista jälkeä. Ismo sen jälkeen tarkastettuaan vatupassilla tulevan vessan linjat - ja minun korjattuani pari kulmaa - rupesi laittamaan vessaa pystyyn. Hirsivessan laittaminen on näköjään helppoa, tai ainakin Ismolta meni kokoaminen nopeammin kuin ajatus...

Samalla kun Ismo laittoi vessaa paikoilleen vietin aikani lieden ääressä keitellen liisteriä, kuisti kun oli tarkoitus esitapetoida. Täytyy sanoa että nyt kun on koko mökki tapetoitu niin mä olen aika haka keittämään liisteriä/liisteröimään! Kuisti tuli esitapetoitua ja vessakin oli raakana paikallaan kun lähdimme kotiin. Kuvatkin jäi ottamatta!

Viime viikonloppuna sitten aloitimme oikeat hommat - eli minä keitin liisteriä - taas vaihteeksi. Tapetiksi olimme valinneet saman kuin sängyn päätyyn. Hieman jännitimme miten tapetti riittää, sitä kun oli vain 1,5 rullaa. Tiukille meni. Viimeistä senttiä myöten laskettiin. Tapettia ei jäänyt senttiäkään ylitse. Ainoat ylijäämät olivat kohdistuksesta ylijääneet pätkät.

Lauantaina satoi ulkona vähän väliä, joten Ismo käytti aikaa sitten listoittaessa kuistia. Kun tapetointi oli suoritettu niin listoittaminen oli helppo tehdä. Eipä jäänyt listoistakaan paljoa jäljelle! Kaiken tämän jälkeen saimme kannettu eteiseen 1800-luvun kustavilaispöydän sekä Louis XVI tyyliset vanhat nojatuolit.






Olemme enemmän kuin tyytyväiset kuistiin ja siitä tuli meidän lempiolopaikkamme. Lisäksi miukit tykkäävät paikasta, sillä se on valoisa ja sieltä näkee kaikki pikku lintuset joita on lähellä.

Ismo laittoi taas vauhtia peliin ja maalasi vessan - oven jne. Lisäksi jos olen aikaisemmin jo maininnut niin meillähän pissataan vain porsliinille, eli vanhalle Arabian pisuaarille piti löytää paikka. Teimme pissapaikaksi vessan ja liiterin väliin muutamasta eurolavasta seinän ja jämälaudoista katon. Pissapaikan lisäksi tuosta "komerosta" tule puutarhakoneiden säilytyspaikka, ruohonleikkuri taitaa sinne mahtua oikein loistavasti.  
Miestenhuoneen takaseinä oli hieman avoin, kun lavoissa on aika reilut raot, mietimme hetkosen laitammeko lavojen lautojen väliin lisää lautoja vai miten teemme seinään lisää näkösuojaa. Ratkaisu oli lähempänä kuin koskaan. Eli kun purin saunan takana olevan varaston niin siitähän jäi peltikatto käyttämättä. Kyseinen peltikatto sitten laitettiin seinäksi ja sehän meni paikalleen kuin valettu. Vähän mäntysuopaa ja seinä oli kuin uusi. Tuli ainakin pestyä vuosikymmenten jäljet pellistä. Pelti on vähän rujo kuitenkin, joten Ismo kävi ostamassa pari köynnöskuusamaa, jotka sitten istutettiin vessan taakse, joten parin vuoden päästä seinä on täysin peitetty! 



Sitten kun vessa oli sisältä ja ulkoa maalattu, päästiin laittamaan pönttö vessaan, sekä sisustamaan puucee sisältä. Kotoisahan siitä tuli! Laitoimme sinne jo lampukin valmiiksi, vaikka sähköt puuceehen vedetään vasta joskus syksyllä kun tilaamme sähkömiehen uudelleen laittamaan ulkosähköt ja ilmalämpöpumpun.







Mistä tulikin mieleen. Vaahterassa olevaan pönttöön ovat pesineet sinitiaiset - siellä on poikasia, sillä pöntössä käy melkoinen sirkutus. Lisäksi saunan päädyssä olevaan pönttöön ovat pesineet kirjosiepot, eli ihan turhaa ei pönttöjemme laittaminen ole ollut :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti